Wie is Born Built Beauties

 

Mijn liefde voor de 343 begon in 1978 toen ik als 8-jarige besloot mijn spaarvarken te legen zodat mijn moeder niet  zoveel moest betalen voor haar nieuwe 343, waardoor ik infeite medeeigenaar werd van de 343. De keuze was op een 343 gevallen eerder dat jaar, na een paar ongelukkige voorvallen met de 2 jaar oude Polski van mijn moeder, maar omdat ze perse een handgeschakelde wagen wilde hebben besloot ze te wachten op het modeljaar ‘79.

“Cybille” (CBL-) in 1992
 

De 343 werd in het geel besteld met een fabrieks origineel schuifdak maar al gauw kwam er bericht van de importeur (SBMA in Brussel) dat deze uitvoering niet verkrijgbaar was voor de Belgisch-Luxemburgse markt. Wel kon de uitvoering geleverd worden in de kleur rood.

De 343 werd uitgebreid gebruikt en zag de uithoeken van Europa tijdens de jaarlijkse autovakanties.
Vanaf midden jaren 80 mocht ik van mijn moeder, welliswaar onder begeleiding van de lokale Volvo dealer, aan de familie 343 werken en begon ik zo de kennis op te doen die ik vandaag de dag nog steeds gebruik.
Eind jaren 80 leerde ik rijden in de ondertussen voor “343-normen” bejaarde 343 die er toen al bijna 200000 km op had zitten, ongelooflijk veel voor een 343, de meeste exemplaren waren al door het roestduiveltje gepakt.

Omdat me toen al duidelijk werd dat de onderdelen van dit model een probleem zouden worden, en het leek alsof ik de enige liefhebber zou blijven van dit model, besloot ik vanaf die periode actief nieuwe onderdelen te gaan verzamelen zodat mijn “Cybille” zou kunnen blijven rijden

Doorheen de jaren vergaarde ik een aanzienlijke voorraad onderdelen, ondertussen opgesplitst in twee delen; een voorraad om de eigen 343’s rijdende te houden en een deel om de buitenwereld verder te helpen. Nog steeds ben ik bezig met NOS Volvo onderdelen voor de 300 serie te verzamelen.

In 2006 kwam het bericht dat Volvo besloten had te stoppen met de ondersteuning van de 300 serie; de wettelijke verplichting van 15 jaar na de productiestop was voorbij en het was door omstandigheden niet meer interessant om nog verder onderdelen voor deze wagens te produceren.

Al snel begonnen de eerste problemen zich voor te doen en verdwenen vaak nog zeer mooie wagens naar de sloop omdat een simpel onderdeel niet meer verkrijgbaar was. Niemand, noch de clubs (vaak wegens logistieke redenen), noch de Volvo specialisten, noch de DAF specialisten (financieel niet interessant genoeg) vond het kennelijk ook de moeite om zich in te zetten zodat deze wagens verder konden rijden, tot ik me er vanaf begin 2010 voor begon in te zetten.

De catalogus in deze website is het resultaat van al het werk dat sindsdien door mezelf en de grote groep van enthousiaste mede-ontwikkelaars en testers is verzet.
Zo zijn er revisiekits bedacht en gemaakt voor onderdelen die vroeger nooit te reviseren waren.
Zo zijn er vele onderdelen opnieuw ontworpen om een langere levensduur te bekomen.
En is elk onderdeel tot in den treure getest om er maar zeker van te zijn dat ze goed zijn.

Daarom stel ik jullie feedback zeer op prijs, goed en slecht, om zo onze wagens nog beter op de weg te kunnen houden!

 

Het laatste nieuws van Born Built Beauties.

De Born Built Beauties onderdelen catalogus.

 

© 2012-2017 Born Built Beauties

No parts of this website may be copied commercially or privately, electronically or in print
without prior written consent of Born Built Beauties.

Born Built Beauties is not affiliated in any way what so ever with the Volvo group nor with the Volvo brand.